Despre Programul Național Caravana Smart City

Caravana Smart City este primul program național de promovare a conceptelor smart city, de familiarizare a factorilor decidenți în privința celor mai noi soluții inteligente de interes pentru comunitățile locale.  Caravana Smart City vizează  prezentarea soluțiilor și produselor inteligente direct către beneficiarii acestor servicii – administrația centrală și locală.

Organizat sub Înaltul Patronaj al Ministerului Energiei, Programul a început în 22-24 septembrie la București, la Hotel Phoenicia, unde s-a bucurat de prezența a peste 300 de factori decidenți (primari, viceprimari, administratori publici) reprezentanți ai mediului diplomatic (Ambasada SUA, Ambasada Franței, Ambasada Austriei), reprezentanți ai mediului universitar, reprezentanți ai companiilor de top care oferă soluții smart city.

Următoarea oprire a fost la Brașov în 5 octombrie, la Cinema One, Coresi Shopping Resort, într-un mediu dinamic, bucurându-se de prezența Consilierului de Stat, dl Laszlo Borbely, acesta felicitând ARSCM pentru inițiativa de a promova conceptele dezvoltării durabile și invitând asociația să participe la proiecte cu mesaj comun.

În 15-16 noiembrie, Caravana Smart City s-a oprit la Iași și Piatra Neamț. La sediul Prefecturii a avut loc reuniunea celor 5 județe cărora li se adresa, Iași, Suceava, Botoșani, Vaslui și Bacău. A doua zi întâlnirea a continuat la Rubik Hub în Piatra Neamț.

În data de 7 decembrie a avut loc Caravana Smart City la Alba Iulia, desfășurată sub titulara EXPERTIZA Alba Iulia. Programul s-a bucurat de expertiza și prezența valoroasă a Primarului Alba Iulia, domnului Mircea Hava, a Administratorului Public, domnul Niculaie Moldovan, a aparatului primăriei cu atribuții în implementarea proiectelor, precum și mediul universitar, alături de partenerii ce oferă la rândul lor soluții smart.

Au urmat apoi în 2018, Caravana Hunedoara, ce s-a desfășurat la Deva, la Palatul Prefecturii, în prezența autorităților ce conduc județul, și Caravana Craiova, unde audiența s-a bucurat de prezența autorităților locale, dar și a Secretarului de stat, (ME)  domnul Robert Tudorache.

Comunitatea pe care o vizăm este formată din cetățeni, companii, instituții publice și mediul academic implicate activ în dezvoltarea orașelor și preocupate de oferirea continuă a celor mai bune servicii și soluții pentru locuitorii centrelor urbane.

În fiecare dintre cele 12 regiuni, într-o singură întâlnire, punem la un loc reprezentanții celor mai importante orașe și comunități ai regiunii respective, propunând soluții concrete, dedicate și adaptate.

Auditoriul este format din:
-Reprezentanți ai autorităților publice centrale și locale Miniștri, Secretari de Stat, Agenții, direcții și companii naționale, Prefecți, Președinți de Consilii Județene, Primari și Viceprimari, City Manageri;
– Agențiile de Dezvoltare Regională;
– Companii de consultanță;
– Companii din principalele domenii ale Industriei Smart City ce propun servicii și produse din principalele verticale – IoT, Big Data, Mobilitate/Transport, Energie, Mediu, etc.;
– Media națională, regională și locală;
– Ambasadori și reprezentanți ai misiunilor economice;
– Mediul Academic și Universitar;
– Instituții cu relevanță în implementarea și utilizarea serviciilor și produselor Smart City;
– Alte Organizații Neguvernamentale;

Un comentariu la „Despre Programul Național Caravana Smart City”

Comentariile sunt închise.